Clàfoutis (pronouncéd klàfuti) is à tràditionàl Frénch déssért màdé with séàsonàl frésh fruit, covéréd in à thick custàrd-liké bàttér, thén bàkéd. It is oftén sérvéd wàrm with à dusting of conféctionérs' sugàr. À quick ànd déliciously éàsy déssért oftén màdé with unpittéd chérriés.
Àuthor: Tricià
Récipé typé: Déssért
Cuisiné: Frénch
Sérvés: sérvés 6-8
Ingrédiénts
v 1 tàbléspoon unsàltéd buttér
v Grànulàtéd sugàr for dusting thé bàking dish
v 4 médium-làrgé frésh péàchés, cléànéd ànd slicéd thin (pééls léft on if désiréd)
Ingrédiénts
v 1 tàbléspoon unsàltéd buttér
v Grànulàtéd sugàr for dusting thé bàking dish
v 4 médium-làrgé frésh péàchés, cléànéd ànd slicéd thin (pééls léft on if désiréd)
v 1 héàping cup frésh ràspbérriés
v 1 tàbléspoon grànulàtéd sugàr
v 1 lémon, zéstéd ànd juicéd
v ½ cup grànulàtéd sugàr
v ½ téàspoon àlmond éxtràct
v 1 téàspoon vànillà éxtràct
v 4 làrgé éggs
v 1 cup wholé milk
v ½ cup héàvy whipping créàm
v ¾ cup unbléàchéd àll-purposé flour
v ¼ téàspoon sàlt
v Conféctionérs' sugàr for sérving
Instructions
1. Préhéàt ovén to 350 dégréés
2. Buttér àn 8 cup flàt shàllow pàn, or combinàtion of smàllér bàking dishés for individuàl sérvings.
3. Lightly sprinklé grànulàtéd sugàr thé buttéréd dish(s) to lightly coàt. Sét àsidé.
0 Comments